Полезна информация за цветята.Какво ви е нужно за сеитбата.

 

Какво ви е нужно за <strong class=сеитбата" width="400" height="300" /> 

По принцип всеки съд е

подходящ - сандъчета, саксии, кофички , кори от яйца, джифита, хартиени саксии. Но за да се поддържа по-лесно необходимата влажност на семената, е най-добре да използвате тарелките, в които сеят в оранжериите. Те се продават вече и на дребно, така че не е проблем всеки да си купи 1-2 бр. в зависимост от броя семена, които ще засява.

Тарелките са с различна големина на отворите в зависимост от големината на корена, който се очаква да развие младото семеначе. При подбора им се съобразете и къде ще ги държите, дали на добре осветеното място, което сте подбрали ще се поберат и не е за пренебрегване и тази подробност - каква поставка ще сложите под тези съдове, за да не се цапа при оттичане на водата.

Ако не можете да прецените

кои тарелки да изберете предварително споделете с продавачите какво искате да засявате в тях. Неправилния подбор на тарелки може да ви направи лоша услуга и да задушите току-що покълналите семена. Това ще доведе до допълнителна загуба на растения. Не забравяйте ако ще засявате семената в стари съдове предварително да ги накиснете в обеззаразител поне за 10 мин.


Още за цветята:
Източник: Български фермер