Полезна информация за цветята.Колко дълбоко да насеете и кога.

 

Колко дълбоко да насеете и кога 

Това е така,

защото за всяко семе си има технология или т.н. правило.

Повечето от ситните семена когато се сеят на закрито не ги покриваме с допълнително почва, но ако семето е по-едричко минаваме отгоре със ситото на много тънък пласт.

Ако на опаковката на семена, които сте купили не е опомената дали се покриват задължително се консултирайте с професионалист. Най-общото правило, което ползват градинарите е колкото е по-едро семето толкова пласт почва отгоре, но това е много общо правило.

Обърнете внимание на опаковката и кой е най-подходящия период за засяване на семената и дали даденото растение не трябва директно да се засажда в постоянни съдове. Има видове, които не търпят пресаждане и е много важно, за да нямате излишни загуби такива растения да ги засявате директно в по-големи саксии.


Още за цветята:
Източник: Български фермер

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));