Полезна информация за цветята.Намалете градусите доколкото е възможно.

 

<strong class=Намалете градусите доколкото е възможно" width="400" height="300" />class="bss"> 

Съхранението на растения в стая, която се отоплява може да породи редица проблеми. На първо място, високите температури изискват често поливане и по-голяма интензивност на осветлението, която не съответства на необходимите условия в период на покой. На второ място, въздухът в една стая, оборудвана с радиатори е значително по-сух, което е вредно за по-голямата част от стайните растения, естествената среда на които са тропическите региони.

Какво може да се направи за тези растения, които са оставени през зимата в топла стая?

Нека започнем в това, че студоустойчивите, както и тези които обичат по-прохладни условия, може да се поставят на не отопляван перваз и да се отдели от останалата част от помещението с пластмасова преграда или плексиглас. Зимата, при температури от 18-20 С, нормални за жилищна стая, добре се чувстват топлолюбивите тропически растения: бегонии, филодендрон, сентполии. Понижаването на температурата до 14-16°С ще го понесат лошо. А за субтропичните растения като цитруси , фуксии, азалии, кала през есента и зимата е нужна температура от 8-4°С. Прекомерната топлина им причинява преждевременен растеж и отслабва растението.

Ако на прозореца също е хладно, корените на растението могат да загният, затова прозореца трябва да се уплътни или да се постави нагревател между него и саксията. В големите студове растенията от прозореца се свалят.


Още за цветята:
Източник: Български фермер