Полезна информация за цветята.Пролетната резитба е на ред.

Пролетната резитба е на ред

Дните вече са забележимо по-дълги , а слънцето е все по-ярко. На някои от градинските растения вече се разпускат цветните пъпки и се появяват млади растенийца. Скоро всичко в природата ще се събуди, но още преди това започва периодът на активен растеж при стайните и балконските растения. Помогнете на вашите любимци без загуби да започнат новия сезон, като проведете с тях необходимия комплекс от мероприятия.

В началото на март започва сезонът на работа с контейнерните растения, а веднага след като се разтопи снегът, се прави резитбата на дърветата и храстите.

Големите декоративни треви с дълги и тесни листа дори през зимата са украса за градината. Преди да се появят новите им листа, всички изсъхнали части по тях трябва да отрежете на височина около 10 см над почвата. След това, след като се разтопи снегът, отстранете от земята всички изсъхнали части на растенията.

Декоративни многогодишни растения. Веднага след като се разтопи снегът, може да пристъпите към размножаване чрез разделяне на храста при лятно- и есенноцъфтящите видове и сортове. В случай на нужда пресадете ги на ново място.

Компост. За да повишите плодородието, след разтопяването на снега закопайте в повърхностния слой на почвата компост.


Още за цветята:
Източник:Български фермер