Полезна информация за цветята.Градината цъфти през май.

<strong class=Градината цъфти през май" id="pic" class="bss">

Но внимавайте като садите едногодишните цветя и изнасяте саксиите навън. Дългогодишни наблюдения на времето показват , че към средата на май е възможно за кратко да застуди. Заради това ви съветваме да пазите по чувствителните растения от предполагаемото застудяване.

Сега е идеалния момент да се справите с плевелите и мъховете, които са се разпространили между плочките по пътечките и т.н. Вържете още младите дръвчета, щамбовете рози и другите храстчета на стъбълца на здрав кол и проверявайте редовно дали държи връзката. Тъй като още не са се раззеленили напълно, имаме възможност без препятствия и проблеми да подкрепим по този начин и високите храсти (хортензии, рози, клематис). Сега е и времето да създадете ред в растежа на разклоненията. Прецъфтелите цветове на люляка и рододендроните трябва редовно да изрязвате с градинарска ножица.

Седмично или още по-често правете проверки дали голите охлюви са излезли. Младите меки листенца са голям деликатес особено за голите охлюви и те могат за една нощ да унищожат една хортензия или функия.

Тореното на растенията е от голямо значение. Живият плет също се нуждае от торене, даже в по-големи дози, защото в него храстите растат в конкуренция един до друг.


Още за цветята:
Източник: Български фермер