Полезна информация за цветята.Грижи в градината през май.

<strong class=Грижи в градината през май" id="pic" class="bss">

Едноцветни хризантеми могат да се отглеждат и в малката градина. За тази цел използвайте само утвърдени сортове, които през септември със сигурност ще дадат цвят. Младите растения засадете на открито в средата на май /20 х 20 см/. Можете да ги засадите и в началото на май, но трябва да ги покриете със защитни шапки. Всички странични издънки се отчупват още в ранен стадии. Всяка седмица поливайте растенията с 0,3-процентен разтвор на пълноценен тор.

През втората половина на май можете да садите тревисти растения само ако имат добре развито коренище. Това важи преди всичко за тревистите растения, които пускат дълбоки корени. Ако са предварително култивирани в саксии, можете да ги садите във всеки стадии на развитието им.

Ако част от пъпките на пеонията не се развиват , вероятно страдат от сива плесен. причинителят на тази болест разрушава външните обвивки на пъпките или ги слепва, така че цветът не може да се развие. За да предотвратите разпространението на болестта, всички нападнати пъпки и другите части на растенията трябва да се отстранят и изгорят. Сивата плесен се появява предимно при топло и влажно време.


Още за цветята:
Източник: Български фермер