Полезна информация за цветята.Драцената има много различни видове.

<strong class=Драцената има много различни видове" id="pic" class="bss">

Съществува голямо разнообразие от драцени. В България най-разпространени са видовете Драцена компакта, Драцена деремензис, Драцена маргината, Драцена сандериана. Драцената е топло- и светлолюбиво растение, особено пъстрите сортове. За нея е подходящо прякото източно изложение, а ако е отглеждана на пряко южно , трябва да се засенчва в горещите летни дни, за да не добият вид на сварени листата й. Единствено значително по-тъмноустойчива е драцена компакта.

В зависимост от сезона трябва да се полива умерено, като се стремим да не преувлажняваме почвата. През лятото да се полива 2 пъти седмично, а през зимата - на 7-10 дни. Пресадените растения се оросяват в продължение на 40-50 дни. Водата за поливане трябва да е хладка, никога студена.

Торене

През месеците март - октомври трябва да се тори всяка седмица, а през останалото време от годината това се прави 2 пъти месечно.

Не е противопоказно изнасянето на открито през лятото, но това трябва да стане постепенно, адаптирайки я към пряката слънчева светлина, висока температура и вятър. Задължително е засенчването й, тъй като в противен случай съществува опасност от получаване на пригор на листата. Краищата на долните листа покафеняват, ако саксията е с недостатъчен обем. Черни връхни петна се появяват при големи температурни амплитуди през лятото.


Още за цветята:
Източник: Български фермер