Полезна информация за цветята.Бамбукът вирее добре и у нас.

Бамбукът вирее добре и у нас

Практически всички бамбуци са топлолюбиви тропически растения, но има и видове, които са устойчиви и на климата у нас. Тези растения също имат вечнозелени, кожести, ланцетни листа (с ширина 15 мм и дължина 10 мм), които прекрасно се съхраняват през зимата при температура до минус 30 градуса. Част от старите листа опадват в края на лятото.

Растенията не са капризни но могат да живеят само на дренирани почви, добре се чувстват както на слънце, така и на полусянка. През лятото бамбукът се нуждае от поливане, въпреки че възрастните растения не понасят лошо сушата.

Размножава се чрез делене на коренищата през ранна пролет. Бамбукът не се нуждае от специално укритие за зимата, а в случай на гибел на надземната част, израстват нови филизи и практически се възстановява за една година. Нормалното презимуване трябва да премине под слой сняг, не само заради ниските температури, но и заради изсушаващия вятър и слънцето.

Подходящи видове са Fargesia murieliae, F. nitida, Pleioblastus auricomus, P. variegates.


Още за цветята:
Източник: Български фермер
, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));