Полезна информация за цветята.Ако е закъсняло засаждането.

Ако е закъсняло засаждането

Растенията в саксии, които се продават на пазара, могат да се засаждат по всяко време на годината, стига да е топло. За успеха на засаждането е важно в продължение на седмица почвата да е равномерно овлажнена. Ако няма дъждове, растенията трябва да се поливат. Само така те ще се приспособят към условията и ще могат успешно да се развиват.

Преимущество на късното засаждане е, че сте имали достатъчно време да определите какво не ви достига в лехата. Когато многото растения вече са се показали и можете да видите каква форма, височина и цвят имат, допълването на градината е много по-лесно.

Съвет: Избирайте растения с пъпки, които не са разцъфнали или не са цъфнали напълно, за да имате шанс да се полюбувате на цветовете им в градината си. Засаждайте ги в лехата, стараейки се да не повредите корените на съседните растения. При плътни засаждания ямите не се изкопават с лопата. Засаждайте в облачни дни, за да не пострадат новите растения от палещите лъчи на слънцето.


Още за цветята:
Източник: Български фермер
, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));