Полезна информация за цветята.Какво искат цветята на балкона в топлото време.

Какво искат <strong class=цветята на балкона в топлото време" id="pic" class="bss">

Когато температурата е над 25°С, цветята на балкона трябва да се поливат през ден, особено ако са разположени на южно изложение. Южният балкон се нагрява много по-силно през лятото и цветята силно изпаряват водата. Добра идеята е балконът да се облива със студена вода ежедневно, за да се понижи температурата. А ако е необходимо в най-горещите часове от деня ги засенчвайте.

Подхранвайте цветята веднъж седмично с разреден хранителен тор. По принцип в този сезон храненето е интензивно и затова е препоръчително да използвате по-ниска концентрация от посочената на етикета на опаковката. Важно е подхранването да става винаги след поливането на цветята, а не преди това.

За да поддържате красивия вид и живота на тези растения, трябва да премахнете прецъфтелите цветове до първите листа под тях.

За да се подхранва с въздух, почвата от най-горния слой трябва да се разрохква и обръща. Така се осигурява кислород за кореновата система и се подобрява структурата на почвата , която при често поливане се сплъстява.

Според необходимостта на отглежданите цветя от вода е желателно да се пулверизира с вода листната маса и цветята да се къпят под душ или с пръскалка. Отново е много важно да правите това рано сутринта или вечерта, за да не причините листен пригор по мокрите листа през деня под ярките и силни слънчеви лъчи.


Още за цветята:
Източник: Български фермер