Полезна информация за цветята.Акценти в синьо.

 Булката често посещаваше магазина и винаги се е изказвала много ласкаво

за работите, които показваме. Кумата обаче беше поръчителя на сватбената аранжировка и букети. Освен съдовете, кумата пожела аранжировките да са в сиво и жълто, но жълтото трябваше да е лимонено жълто. Мястото на събитието, Seasied също има своят стил и особености, затова всички тези изисквания се оказаха фактори в цялостната изработка, с които трябваше да се съобразя.
 

Сивото е сложен цвят за работа. Помислете си за нещо сиво и после се опитайте да се сетите за такова сиво цвете. Трудно. Това е така, защото сивото при растенията е различно сиво от това, което срещаме в ежедневието си. То винаги носи нюансите на други цветове, с които трябва да се съобразиш, когато подготвяш растенията за комбинирането му. Сивите семенни кутийки на мака бяха основното цвете, около което цялата композиция се разви. Те придават този модерен и нестандартен характер, който кумата пожела да види в работата ми.
 Трябва да разграничим два вида модерни аранжировки. Такива, които се продават в магазина и тържествени. Това което търсим тук е тържественият вид. Той , освен визията на нещо ново и нестандартно, трябва да придава усещане за веселие, празничност, трябва да носи онова сватбеното бяло.
 И тук е мястото да кажа, че с нашата професия, елементите се съчетават творчески, а не практически.
 

Мястото на сватбеното тържество е градина. За да могат аранжировките да придадат празничност на тази градина, те трябва да се слеят и да я допълнят с цветовете на празничното настроение. За да се покаже сивото на маковите кутийки, те трябва да бъдат подредени по подходящ начин. Добавих и мента, която заради особеният си цвят на листата подчерта сивото на маковете. Лимоненото жълто е студен цвят. То също беше зададен от кумата като основен цвят. За него използвах гербери. Палитрата от цветове на гербера е огромна, но не бива да се забравя, че не винаги получаваме от доставчика това, което сме поръчали. Затова когато аз поръчвам цветя за сватби, се застраховам, като поръчвам повече видове цветя в същите цветове, за да мога бързо и своевременно да реагирам, когато има несъответствие с очакваната поръчка. Много от колегите ми правят точно обратното. Поръчват по-малко от колкото им трябват и винаги рискуват композицията им да пропадне или да се измени, така че да не отговаря на първоначалната идея. Когато правя букетите, не мисля как, какво и колко. Мисълта ми е насочена към композицията и комбинацията на цветята. Колко да е кръгло кръглото, колко да е правоъгълно правоъгълното . Това са неща за които опитът ми позволява да не мисля, за да мога да творя.


Още за цветята:
Източник: flowersnet.info