Мероприятия в зеленчуковата градина.Грижа за магданоза. За магданоза и други подправки не се изискват някакви специални грижи. Семената на тези растения покълват при 5 градуса температура, въпреки че за

най-благоприятната температура за тяхното развитие се смята 14-18 градуса. Младите растения от магданоз могат да издържат на незначителни студове, така че много градинари практикуват сеитбата в началото на пролетта или зимата.

Сеитбата започва с подготовката на лехите за магданоз. Най-добрият предшественик на това растение са всички зеленчуци с изключение на видовете от семейство сенникоцветни - кимион, морков, кориандър и др. Лехите за подправката трябва да бъдат подготвени още през есента. С обработката на почвата се добавят от 3-5 кг/м² оборски тор. През пролетта, преди засяването в почвата се внася амофос.

Засяването на магданоза става в малки бразди , при спазване на разстояние между тях 15-20 см. За да се ускори поникването почвата може да се покрие с пластмасово фолио и периодично да се полива с топла вода.

От 2 до 3 седмици семената поникват. През цялата вегетация на растенията е необходимо да се разрохква горния слой и да се премахват плевелите.

Периодичното овлажняване на почвата ще допринесе за интензивния растеж на магданоза. При продължително горещо време магданозът расте бавно, но това се компенсира с интензивно натрупване на етерични масла в листата и корените на растенията. Поливането на магданоза се извършва с топла вода привечер, в интервал от два, три дни.