Мероприятия в зеленчуковата градина.Отгледайте по-сладки домати.

Можете да произведете по-сладки домати, като намалите киселинността на почвата със сода за хляб.

Просто я разпрашете леко върху почвата, където са засадени доматите и тя ще се абсорбира в нея. Така се понижава нивото на киселинност на почвата, а доматите стават по-сладки и ароматни.

Отървете се от охлювите

Ако искате да се отървете от охлювите във вашата градина не забравяйте, че не е нужно да се обръщате към скъпи, опасни химикали, когато содата е наоколо. Просто поръсете сода за хляб точно над тях, за да ги убиете. Можете също така да поставите сода върху почвата около вашите растения , за да предотвратите охлювите да ги ядат - просто внимавайте избегнете попадането на сода върху самите растения, тъй като поставянето директно ще ги изгори.

Подмладете растенията си

Содата за хляб може дори да даде тласък на вашите растения, подмладявайки ги така, че отново да са буйни и зелени. Комбинирайте една чаена лъжичка сода за хляб с една чаена лъжичка сол и половин чаена лъжичка амоняк в четири литра вода. Не забравяйте да разбъркате добре и след това дайте на всяко от вашите растения около една четвърт от разтвора. Той служи като тор, който придава на растенията по-буен растеж. Ще се изненадате колко бързо стават по-живи. Направете същото и за хвойновите храсти – четири литра са достатъчни за четири храста – по един литър за всеки - ще изглеждат великолепни и лъскави отново.