Мероприятия в цветната градина.Защо се пресажда орхидеята.

Много хора знаят, че орхидеите

се отнасят към клас епифити. Това са култури, които съществуват съвместно с дърветата, приемат полезни вещества от кората им , но не се вкореняват. При естествените условия на местообитания, в тропически климат, корените на орхидеята се намират върху дървесни стволове. Там те получават необходимото количество влага след обилни валежи или паднала роса.
Обърнете внимание! Орхидеите закупени от магазина, които могат да се отглеждат у дома, консумират влага и хранителни вещества от специален субстрат, което води до постепенно изчерпване на хранителните вещества, така че почвата трябва да се подменя.
От това следва, че при пресаждането на орхидеите в нови съдове, недостига на микроелементи в почвата се компенсира, като субстратът трябва да бъде напълно заменен. Орхидеите могат да преболедуват и да образуват слаби съцветия след пресаждането. Факт е, че културата може да абсорбира полезни компоненти само от специално обработен субстрат. Благодарение на включени гъбни бактерии в почвата, той придобива специални свойства, по-добре се усвоява от кореновата система на растението. За да се получи такъв субстрат е достатъчно просто, той да включва малко количество от старата почва.