Мероприятия в цветната градина.Нарцисите не харесват кисела почва. За да се развиват добре и да ни

радват нарцисите, трябва да изберем подходяща почва за засаждането им. Оптималната почва за нормално развитие на тези луковични растения е тази с неутрална реакция. Слабо киселата почва също е подходяща за отглеждане на цветето. Нормалното рН за нарциси варира между 5 и 7. Ако почвата е кисела, може да липсва цветообразуване. Ако вие харесвате и непременно искате да имате нарциси в градината си, но почвата е кисела, има начин да промените киселиността с внасяне на вар. Това трябва да стане около 2 месеца преди засаждането на луковиците.

Важно за отглеждане на нарциса е и че той изисква силно плодородна почва. През есента и зимата всички торове се измиват. За доброто развитие и обилен цъфтеж растението изисква добра запасеност на почвата с азотни съединения.

Тъй като нарцисите се отглеждат няколко години на едно и също място, трябва да знаем, че хранителните вещества на това място в почвата се изчерпват. Необходимо е липсата им да се попълни с внасянето на торове в началото на пролетта.
Торенето се извършва с неорганични торове , които лесно се разтварят във вода и се внасят в почвата веднага след като снегът се стопи, и се появят първите листа на нарцисите. Торовете съдържащи азот, фосфор и калий се внасят разтворени във вода.