Мероприятия в цветната градина.Какво предпочита цикламата.

Цветовете на цикламата се

срещат в бяло, червено и различни нюанси на розовото. На височина и ширина достига размери около 15-30 см. Цикламите растат от кръгли и плоски грудки.
Когато купувате циклама, изберете растение с няколко отворени цвята. Цветните стъбла трябва да стоят изправени и да има много цветни пъпки под листата.

Цикламите започват да цъфтят през октомври и навлизат във фазата на покой в края на зимата. През този период се препоръчва растението ежеседмично да се подхранва с течни торове, като се използва слаба концентрация, според предписанието на производителя.

От късна есен до ранна пролет трябва да подсигурите максимално количество светлина на цикламата. Избягвайте поставянето й на южен прозорец, макар че по това време на годината няма опасност от прегаряне на листата.

Цикламите е най-добре да се поливат не отгоре върху грудката, а в подложката на саксията. Неправилното поливане може да доведе до проблеми. Растението обича водата да постъпва към корените постепенно и не понася застояването на вода , затова излишната вода трябва да се изцеди.Винаги изчаквайте почвата да изсъхне преди следващото поливане, но в никакъв случай не допускайте клюмване на листата.

Увяхналите цветоноси не се режат с инструмент, а се дърпат с ръка.