Полезна информация за цветята.Грижи за балконските цветя през лятото.

Грижи за <strong class=балконските цветя през лятото" id="pic" class="bss">

Когато температурата е над 25°С, цветята на балкона трябва да се поливат през ден, особено ако те са разположени на южно изложение. Южният балкон се нагрява много по-силно през лятото и цветята силно изпаряват водата. Добра идеята е балконът да се облива със студена вода ежедневно, за да се понижи температурата. А ако е необходимо в най-горещите часове от деня ги засенчвайте.

Подхранвайте цветята веднъж седмично с разреден хранителен тор. По принцип в този сезон храненето е интензивно и затова е препоръчително да използвате по-ниска концентрация от посочената на етикета на опаковката. Важно е подхранването да става винаги след поливането на цветята, а не преди това.

За да поддържате красивия вид и живота на тези растения, трябва да премахнете прецъфтелите цветове до първите листа под тях.

За да се подхранва с въздух , почвата от най-горния слой трябва да се разрохква и обръща. Така се осигурява кислород за кореновата система и се подобрява структурата на почвата, която при често поливане се сплъстява.

И ОЩЕ ...

Според необходимостта на отглежданите цветя от вода, е желателно да се пулверизира с вода листната маса и цветята да се къпят под душ или с пръскалка. Отново е много важно, да правите това рано сутринта или вечерта, за да не причините листен пригор по мокрите листа през деня под ярките и силни слънчеви лъчи.

Трябва да подредите растенията в откритата площ - градина, балкон, тераса - според предназначението им: катерливите (латинка например) до ограда, стена или подходяща подпора; ампелните (падащи) - на подходяща височина, за да падат и цъфтят свободно надолу; ниски сортове за балконските съндъчета и саксии.

Сакъзчето, вербената или петунията (калибрахоето) са подходящи не само за балкона, а с тях можете да направите невероятни композиции в двора. Така например може да сложите голяма саксия в пън от дърво или друга оригинална поставка. Старата делва или друг глинен съд е подходяща идея за засаждане на ампелно цвете. (ХФ)


Още за цветята:
Източник: Български фермер