Мероприятия в зеленчуковата градина.Магданоз се сее и през декември.

Магданозът е студоустойчиво растение. Семената започват да прорастват при температура дори 5°С. Пониците му издържат до -5, -9°С. Сее се рано напролет, когато стане възможно да се работи, и предзимно - през декември.

Почвата за отглеждане на магданоз трябва да е рохкава, добре обработена, без плевели и пропусклива, а освен това е необходима определена почвена влажност за поникване на семената и по-късно в началото на вегетацията.
Магданозът се отглежда на високи лехи, не по-широки от 70-80 см. Засява се на редове на 10-15 см ред от ред при заравяне на семената на дълбочина 2-2,5 см. Може да се засее и разпръснато, като след сеитба се покрива с 2-3 см разложен оборски тор, влажна почва , или торово почвена смеска

Листният магданоз се сее със сеитбена норма 70-80 г семена на 100м². След сеитбата почвата се притъпква леко с дъска. Кълнове се появяват на 15 - 20-тия ден след засяването, а понякога и по-късно и бавно нараства след поникването. Използват се семена от предишната година, тъй като семената на магданоза губят бързо кълняемостта си.