Мероприятия в зеленчуковата градина.Фермер от Великобритания е отгледал най-дългата краставица в света.

Фермерът Рагбир

Сингх Сангър е отгледал краставица с дължина от 129,54 сантиметра. Това е най- дългата краставица в историята, регистрирана в книгата на рекордите на Гинес.
Семената за рекордната краставица фермерът е получил от приятел преди пет години. Оттогава 75-годишният фермер ги отглежда всяка година. Миналата година е получил краставица с дължина 99 сантиметра, а през 2018 г. решил да надмине този резултат.
Всяка сутрин фермерът чете традиционната сикска молитва близо до лехата - молил се "за здравето си, за семейството си и за краставицата". Очевидно молитвите наистина са помогнали и краставицата в градината му е достигнала 129,54 сантиметра и продължава да расте.
Експертът в отглеждането на гигантски зеленчуци Питър Глейзбрук предполага, че това е сорт арменска краставица (Cucumis meloflexuosus), наричана още змиевиден пъпеш. При регистрацията на рекорда може да възникнат проблеми: регистрират се само обикновенни краставици (Cucumis sativus) . Постижение в категорията арменски краставици ще бъде записано само, ако производителят се обърне към съставителите на книгата с искане за откриване на нова категория. Сангера обаче планира да подаде заявление за регистрация на краставицата, когато зеленчукът спре да расте.