Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Активиране на международната търговия с пшеница

Актуални агро новини.Активна международната търговия с пшеница прогнозират експерти. Активна международната търговия с пшеница и рекордни обеми прогнозират  експертите от американското земеделско

министерство (USDA). Според анализаторите през настоящата стопанска година ще бъде отбелязан ръст от близо 5 до общо 177 милиона тона.

Причината е по-силното търсене от страна на някои държави в Азия, както и от Бразилия. По-голям износ ще има от Европейския съюз и Австралия, като увеличението за Стария континент е с прогнозирани 500 хиляди до 25 и половина милиона тона, докато за Австралия се предвижда същия ръст и общ обем от близо 24 милиона тона. Украйна също ще има с 200 хиляди тона по-голям експорт, който ще достигне около 16 милиона тона.

Световната реколта ще бъде отново рекордна, смятат анализаторите. Прогнозата им е завишена с милион и половина тона до над 750 милиона тона, което е със 17 милиона тона повече от предишната година.

На фона на глобалното производство американските фермери са намалили площите си със зимна пшеница с милион и половина хектара до почти рекордно малкото 13 милиона хектара.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates