Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Изплащането на компенсации заради чумата по свинете започна

От днес започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на стопани, които доброволно заклаха животните си заради африканската чума по свинете. Средства ще получат хора от 21 области в страната. Изплащането ще става по утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места за часовете и мястото на получаване на обезщетенията.

Областите, в които ще стартира изплащането са: Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София град, София област, Търговище, Шумен и Хасково.
В някои от общините в тези области изплащането ще продължи в дните и след 2 септември. В областите Благоевград, Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол изплащането на средствата ще започне след 2 септември. Плащания няма да се извършват единствено в област Кърджали, тъй като там няма подадени заявления за обезщетения.


Право на обезщетение имат стопаните с до 5 броя прасета за угояване, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите след доброволно клане на прасетата в личните си стопанства.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates