Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Около 6 млн. лева инвестират във Варненско за развитие на рибарството

Общият бюджет на двете варненски местни инициативни рибарски групи (МИРГ) за тази година е близо 6 милиона лева, съобщиха днес от пресслужбата на Областния информационен център в крайморския град. Средствата са от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

МИРГ "Бяла-Долни чифлик-Аврен" разполага с малко над 3 милиона лева. С парите могат да бъдат финансирани проекти, насочени към опазване на околната среда, инфраструктурата, както и съхраняване на местни обекти от националното природно и архитектурно наследство. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври тази година.

Бюджетът на МИРГ "Варна, район Аспарухово-Белослав-Аксаково" е малко над 2,9 милиона лева. Вече е отворен приемът на проекти от млади предприемачи в сектора за рибарство и аквакултури. Парите могат да се ползват за създаване на ново стопанство или оборудване на рибарски кораб, както и за повишаване на квалификацията. Крайният срок за представяне на проектите е 30 септември.

До 19 септември могат да кандидатстват желаещите да реализират дейности, свързани с интегрираното използване на морските ресурси, повишаване на енергийната ефективност, опазване на околната среда и подобряване качеството на разтоварваните на сушата продукти.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates