Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Отворено е кандидатстването за конкурса „Майстор месар“

Победителите ще представят страната ни на Световното първенство по транжиране в САЩ.

Започна набирането на заявки за участие в националното състезание „Майстор месар“, което ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен, съобщиха организаторите. Надпреварата се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България и има за цел събере на едно място най-добрите обезкоствачи и кулинари у нас.

Те ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяване на говеждо, свинско, агнешко и птиче месо, а победителите ще представят България в Световното първенство по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния. Всеки кандидат трябва да има поне 3 години стаж като обезкоствач/транжор и да демонстрира умения в работата с един или няколко вида месо. „Ще бъдат оценявани бързината и качеството на обезкостяване. Допълнителни точки ще носи обработката на повече от един вид месо, както и оползотворяването му в кулинарен продукт“, заяви д-р Светла Чамова - изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите. Освен майсторство с ножа, участниците се очаква да демонстрират и умения в приготвянето на месни деликатеси, като наденица, кюфтета и други заготовки по тяхна рецепта и с техни подправки и тайни съставки. От нераздробеното месо ще трябва да предложат идея за приготвяне на атрактивен продукт – полуфабрикат, заготовка или аламинут, отново по тяхна собствена рецепта.

Заявки за участие се приемат до 20 септември на имейла на АМБ: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Състезанието „Майстор месар“ ще се проведе в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, и с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. То е част от проект „Дни на българското месо“, с който асоциацията подкрепя инициативата на земеделското министерство „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates