Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Гроздобера в Пазарджишко премина без нито един сигнал за кражба

Благодарение на съвместните патрули между служители на РУ-Септември и Зоналното жандармерийско управление в Пловдив гроздобера в района премина изключително спокойно, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

През това време не е получен нито един сигнал за кражба на селскостопанска продукция. Както вече съобщихме за поредна година се предприемат допълнително мерки за опазване на селскостопанската продукция в областта. В рамките на две седмици екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив съвместно с колегите си от районното управление в Септември патрулираха в зоните на лозовите масиви. Така бяха създадени условия за нормалното и спокойно протичане на брането на лозята в районите на Септември, Белово, Ветрен, селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово.
Стопаните вече продават и стоката си. Цената е от 0.60 до 0.90 лв. за килограм в зависимост от сорта. Най-често клиентите са производители на домашно вино и ракия. На разклоните по пътя са обособени импровизирани сергии, на които е изложено гроздето. За сорт „Памид“ цената е от 0.60 лв. за килограм, а за сортовете „Мерло“ и „Каберне“ тя достига до 0.90 лв. за килограм.
Производителите коментират, че заради малкото валежи през последните два месеца на лятото, и това води до повишаване на продажната цена. Най-много лозови масиви в областта има в землищата на селата Славовица и Виноградец и на град Ветрен.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates