Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Общото предлагане на фуражи е паднало с 4% до 80 млн. тона

Европейската комисия отчита спад в потреблението на фуражи през 2018/19 година, като основните причини са както засушаването в Европа през 2018 г. така и намаляването напоголовията от свине и говеда. Това съобщава AG Press.eu.

Самозадоволяването и общото предлагане  с фуражи е паднало от 85 на 79% при намаляване на грубите фуражи за сметка на увеличения внос на царевица.Общото предлагане на фуражи е паднало с 4% до 80 млн. тона заради намаляването на поголовието от едър рогат добиък и свине.

Грубите фуражи като царевицата за трева и силаж остават основният източник на фуражни протеини, представляващи 42% от общата употреба на фуражи в ЕС. Делът на маслодайните култури във фуражите нараства с 1%  за рапицата и соята съответно до 23 и 26%. Въпреки че страните от ЕС успяват да задоволят вътрешното потребление на фуражи ъс собствено производство, те произвеждат едва само 26% от маслодайния компонент- основно рапица и соя. По отношение на маслодайните култури като компонент на фуражите се наблюдава използването повече на соя, отколкото на рапица и слънчоглед.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates