Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Зам.-министър Иванов: Подобряване качеството и безопасността на храните е сред най-важните приоритети на МЗГХ

„Един от най-важните приоритети на МЗХГ е подобряване качеството и безопасността на храните“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов по време на честването на Дeня на хранително-вкусовата промишленост в България.

Той допълни, че начините, чрез които се реализират тези политики обхващат, както създаването на ново законодателство и усъвършенстване на съществуващото, така и подобряване и развиване механизмите на контрол. „Министерството създава възможно най-добри условия на достъп на българските храни на пазара, включително и директно от фермата или малкия производител, чрез така наречените  къси вериги на доставки“, каза още зам.-министърът. Той посочи, че браншът залага едновременно на традициите и новаторството, като големият брой нови продуктови предложения, които присъстват на пазара,  се обуславят от по-високите потребителски изисквания. По думите му, от голямо значение е използването на суровини, които отговарят на европейските стандарти за качество и безопасност.

Заместник-министърът връчи награди на отличените в конкурса „Хранително-вкусова промишленост-фирмени нови продукти и технологии“.           

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates