Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

В Берлин фермери организират мащабна демонстрация с трактори от цяла Германия

Холандски и германски фермери излязоха на улични протести вчера, съобщава руската обществена телевизия. В Германия те организираха демонстрация с трактори в Кьолни вече са поели към столицата Берлин.

Те са противопоставят срещу политиката на федералното правителство в областта на земеделието, и най-вече срещу несправедливите обвинения за това, че са  основни виновници за климатичните промени и за прекомерно изхвърляне на азотни емисии в почвите. Според протестиращите това не само затруднява бизнеса им, но му нанася сериозни загуби.

П рптестът на фермерите вече получи политически оттенък, като представители на различните политически сили се изказаха по темата. Движението на тракторите към Берлин вече предизвика задръстване в някои провинции като Северен Рейн Вестфалия, пише topagrar.com. Конвои с фермери се отправиха към столицата от различни градове там- Есен,ДюселдорфКьолн, Билефелд и други. В някои от градовете фермерите спираха за да разговарят с потребители. Голямата демонстрация пред Бранденбургската врата се планира за днес между 12 и 15 часа, като на нея се очаква да присъстват над 10 000 земеделски производители.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates