Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Онлайн регистрацията на фермерите ще улесни получаването на уведомителни писма

Регистрирането на земеделските производители в системата за електронно управление на фонда е доброволно, и дава възможност за по-лесен достъп до интересуващата ги информация. Това припомни вчера пред представители на медиите в парламента зам. министър Виргиния Кръстева.

„Подобна организация е създадена и за възраженията по слоевете, като в тази система има обществено достъпна част в която всички регистрирани земеделски производители ще могат да видят всичко което ги интересува”, уточни още тя. Освен това земеделските служби по места също ще ги подпомагат при неясноти. Ако земеделските производители не са се регистрирали и очакват уведомителни писма, ще могат да ги получават в областните структури на фонд „Земеделие”.

На 3 декември в Аграрния университет в Пловдив предстои представянето на слот анализа за  зелената архитектура, като се предвижда и кръгла маса с представителите на бранша, на която те ще представят зелени практики които прилагат или ще прилагат , въпреки липсата на целенасочени субсидии. „Идеята е те да бъдат поставени за обсъждане, и всички сектори да се запознаят стях” каза още зам. министър Кръстева. Тя уточни, че въпроса с премирането на фермерите, които доброволно ще прилагат зелени мерки, ще стане ясен след като се индентифицират потребностите  за всеки слот анализ, и това ще залегне в стратегическия план.

Освен дискусия за зеленитe  практики, на 3 декември експертите от агроведомството ще разяснят  пред фермерите и т.нар. „предварителна условност” , с която повечето от тях все още не са наясно.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates