Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

За Кампания 2020 кандидатстването по основните схеми и мерки от директните плащания ще става електронно

За Кампания 2020 кандидатстването по основните схеми и мерки от директните плащания ще става електронно.

Това каза изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев по време на Деветия национален семинар на НАЗ.

Грудев подчерта, че в момента ДФ „Земеделие“ усилено работи в посока дигитализация на процесите, които администрира.

„Тази цел, която съм си поставил ще стане факт в обозримо бъдеще – в следващите няколко месеца. Тя е в синхрон с приоритетите на българското правителство. В отговор е на желанието на ЕС за цифровизация на селското стопанство за модернизация, прецизност и по-висока конкурентост на отрасъла“. Това обясни Васил Грудев. По думите му изпълнението на тази задача ще доведе до намаляване на административната тежест, ще облекчи работата и задълженията на всички наши бенефициенти.

Постигането на част от набелязаните цели включва и разширяване на възможностите на Системата за електронни услуги, създадена от ДФЗ.

В момента в разработената индивидуална за всеки кандидат среда могат да се визуализират електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на Системата са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта, каза изпълнителният директор на ДФЗ. „Предвиждаме и обучение за работа в СЕУ за всички заинтересовани страни, с цел запознаване с процесите по очертаване на парцелите и зареждане на данните“, заяви още той.

По време на семинара на НАЗ, ръководителят на звено ИСАК Николай Кожухаров представи функционалностите, разработени в СЕУ. Той призова кандидатите по директните плащания не само да се регистрират в нея, но и като нейни ползватели да задават своите въпроси и отправят предложения в платформата.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates