Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

До 5 декември всички заинтересовани могат да дадат своето становище срещу Закона за земята

Имаше общо три неуспешни опита за създаване на Кодекс за земята

Създаването на Кодекс за земята продължава да е спорна тема. До 5 декември всички заинтересовани могат да дадат своето становище. Българската асоциация на собствениците на земеделски земи вече се обедини около общо становище срещу така наречените „бели петна“ в новия проектозакон.

Имаше общо три неуспешни опита за създаване на Кодекс за земята, който да обедини и обобщи досега съществуващите три закона. Ресорното ведомство подготви нов вариант на проект на закона за земеделските земи в 144 страници. 

Имаше остра критика от страна на бранша във връзка с предходните опити за обединение на всички разпоредби първо в кодекс, а след това и в закон. Затова земеделското министерство отново се опита да формулира точни и ясни правила за договорите, рентите, комасацията и начина на трайно ползване на парцели. От Българската асоциация на собствениците на земеделски земи искат да направят обща камара с други свои колеги и като едно цяло да станат членове на Копа и Коджека.

Документът е пуснат за обществено обсъждане, което продължава до 5 декември 2019 г. Остават само 2 дни, в които всички заинтересовани могат да изложат своето мнение.

Автор: Камелия Карaдочева

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates