Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Ограничава се свободното движение на коне в община Дупница

Мерките имат за цел да се намалят пътните инциденти.

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще изиска със свое писмо до Областна дирекция по безопасност на храните -Кюстендил, списък на всички собственици на коне и техният брой на територията на града и селата. Причината за това са, зачестилите нощно време свободно движещи се коне в района над Парк „Рила” и в района на главен път Е-79.

Всеки един от животновъдите ще бъде официално предупреден за съответните наказателни и административни мерки. Справката със собствениците ще бъде предоставена и на полицейското управление в града. Неговите служители ще могат да установяват и санкционират собственика животните. За това съобщава Христо Апостолов, пресаташе на Община Дупница, цитиран от Радио „Фокус“.

33 собственици на коне в Дупница са санкционирани заради свободно движение на животните. Данните сочат, че в специално изградения общински обект са били заловени и прибрани 46 животни на 33-ма собственици. 22-ма от тях са от Дупница, а 9 от село Бистрица. За всяко животно, се плаща 20 лв за залавяне и 25 лв за престой до 24 часа.

За последния месец на миналата година са прибрани 8 коня на 3-ма собственици. „Свободно пуснатите коне през деня намаляха драстично, но за сметка на това продължават набезите вечерно време и най-вече през нощта, което създава предпоставки за пътни инциденти по улиците”, каза Христо Апостолов.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates