Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

В Германия се притесняват от радикализация на земеделските протести

Дни преди началото на най-голямото изложение за храни и земеделие „Зелена седмица“ , германският аграрен министър Юлия Кльокнер предупреди за възможна радикализация на готвещите се протести, съобщава agrarheut.com.

 Както е известно в навечерието на форума се подготвят няколко протеста и контрапротеста на различни неправителствени и браншови организации. „Нашите фермери също отправиха радикални апели преди всичко в социалните мрежи. Опасявам се, че това може да настрои обществото срещу земеделските производители“, заяви в интервю за изданието „Нойе Остнабрюкер Цайтунг“ Кльокнер.

Готвените протести намират отклик и в средите на управляващата ХДС, като депутатката Силвия Бреер заяви, че проблемите са свързани основно с младите фермери, които не виждат бъдеще в земеделието. „Земеделските производители са готови напълно да се променят, и те го правя всеки ден откакто са в земеделието, на което обаче обществото не обръща внимание“, каза Бреер. Ето защо фермерите постепенно губят надежда, че могат да получат това, което искат. Никой според нея обаче не може да упрекне потребителите, че се хващат на примамливи лозунги като „Нашето месо е най-евтино, и освен това полагаме хуманни грижи за нашите животни“ и купуват ефтино месо. „Само фермерите са тези, които нито с това, нито от това могат да живеят“, добавя тя.

Междувременно председателят на местния съюз на земеделските производители Йоаким Рюквит поиска по-голямо признание за фермерите от страна на обществото. „Земеделските производители се нуждаят от по-голямо признание, защото правят много не само за опазване на природата и околната среда, но и по отношение хуманното отглеждане на животните и биодиверсификацията“, каза Рюквид.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates