Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) хвана сирене менте

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) хвана сирене с високо съдържание на немлечна мазнина. Пробата е взета миналата седмица от продукт в търговската мрежа в София, обявен като краве сирене. Производителят е от Русенска област, но не се споменава името му.

За констатираното нарушение ще бъде наложена глоба. Законът за храните предвижда имуществена санкция в размер от 2 000 до 4 000 лв. за първо нарушение, а при повторно – до 6 000 лв.
По време на проверката са взети общо 8 проби от млечни продукти, които са изследвани за наличие на немлечни мазнини. Инспекцията е извършена в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“.

Това е повторение на случая от лятото на 2018 г., когато БАБХ пак установи сирене менте, произведено в Русенско. Млекопреработвателите в областта са четирима – „Лактен“ ООД – Ветово, „Веси“ – Ново село, „Стандарт 90“ – Семерджиево и „Агропродукт РС“ – Писанец .

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates