Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Селскостопански производители започнаха да блокират с трактори и други превозни средства магистрали в Югозападна Испания

Селскостопански производители със светлоотразителни жълти жилетки започнаха да блокират с трактори и други превозни средства магистрали в Югозападна Испания, предаде Асошиейтед прес. Това е поредният масов протест на земеделците, които смятат, че доходите им са прекалено ниски.

Днешните протестни шествия, главно в района на Естремадура, на границата с Португалия, бяха свикани от няколко синдиката, които настояват правителството да предприеме мерки, за да осигури по-реалистични цени на дребно на плодовете и зеленчуците.

Шефът на регионалната асоциация на младите земеделци Асаха (Asaja) Анхел Гарсия призова всички селскостопански производители в Естремадура да стачкуват. Той посочи, че около 700 трактора ще се присъединят към блокирането на пътищата.

Протестите в Испания срещу високите производствени разходи и ниските цени на земеделската продукция, които се организират почти всеки ден, са трудно предизвикателство пред управляващата от месец коалиция, начело с Испанската социалистическа работническа партия. Те се провеждат на фона на плановете на ЕС да съкрати субсидиите за земеделието и заплахите на САЩ за облагане с мита.

Синдикатите и правителството обвиняват също така големите търговски вериги, че рязко намаляват цените на плодовете и зеленчуците и принуждават земеделците да продават стоките си на по-ниски цени.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates