Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Окръжна прокуратура - Пловдив обвини управителка на фирма, получила неправомерно 371 520,84 лева от европейски фонд за изграждане на къща за гости в Батак

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняема управителка на фирма, получила неправомерно 371 520,84 лева от европейски фонд за изграждане на къща за гости в Батак, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

58-годишната Миглена Янева е обвинена за това, че в периода от 16 юли 2009 г. до 3 декември 2012 г. в Пазарджик и Пловдив, в качеството й на управител на търговско дружество, е представила неверни сведения пред ДФ "Земеделие", вследствие на което е получила неправомерно 371 520, 84 лева.

Управляваното от Янева дружество е кандидатствало по Програмата за развитие на селските райони за изграждане на къща за гости в имот в Батак. Сключен е договор с ДФ "Земеделие" за изграждане на къщата със собствени средства. По договор след привеждането й в експлоатация от ДФ "Земеделие" трябвало да преведат 68 процента от одобрените разходи по проекта или сумата от 371 520,84 лв. Срещу това дружеството се задължавало в продължение на 5 години Къщата за гости да работи по предназначение, да развива туризма в общината и да осигури трудова заетост за 7 служители. Въпреки това, обвиняемата не започнала туристическа дейност, не назначила персонал, а къщата за гости се използвала за лични нужди на Янева.

Спрямо обвиняемата Янева е определена мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 10 000 лева.

Предвиденото от закона наказание за това деяние е от две до осем години "лишаване от свобода".

Досъдебното производство е образувано след извършена проверка, възложена от Върховна касационна прокуратура на Главна дирекция "Национална полиция" на проектите за изграждането на къщите за гости в страната.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates