Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Пръсканията с пестициди вече започнаха-пазете пчелите

Пръсканията с пестициди вече започнаха. Съгласно Наредба 13, собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне в съответствие с указанията по Закона за пчеларството.

Уведомяване на пчеларите за настоящите пръскания има и на страницата на Община Каспичан, област Шумен. От днес до 3 април, от 09.30 часа до 17.00 часа ще се проведе третиране на пшеница срещу широколистни плевели, листни петна, листни въшки с наземна техника – трактор с пръскачка.

Пръсканията ще се извършват на места в землищата: село Златна нива, село Върбяне и  гр. Плиска. Ще се използват препаратите Дерби, Солигор 425 ЕК и Афикар 100 ЕК.

От днес в Община Плевен тече обработка на земеделски площи срещу плевели. Дейностите ще се осъществяват в часовия диапазон от 8.00 часа до 22:00 часа. Земеделските мероприятия по пръскане ще продължат от понеделник – 30 март, до събота – 4 април, включително. 

Ще се третират площи с препарат “Тайфун СЛ” в осем местности: Липачката, Чаира, Тръстара, Дедковец, Габровец, Бъчвата, Смильовец и Къшински дол, съобщават от общинската администрация.

В този период ще бъдат обработени срещу плевели с препарат “Корида 75 ВДГ” и площи с пшеница в три местности, в землището на Плевен – Липачката, Чаира и Габровец.

Утре от 7.00 часа до 10.00 часа ще се пръска срещу болестите септориоза, мана и ръжди с фунгицида Дует ултра и срещу листни въшки и пиявици с препарата Деша ЕК. Карантинният срок е 30  дни.

Утре ще продъжат и пръсканията в Община Угърчин. От 8.00 часа до 22.00 часа ще се извърши третиране на свободни площи, с хербицид „Тайфун СЛ”, с карантинен срок 30 дни

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates