Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

250 млн. евро по училишните схеми за новата учебна година 2020/21

И през новата 2020/21 учебна година страните членки на ЕС ще си разпределят 250 млн. евро за училищните схеми, съобщава AGPress.eu. От тях 145 млн. евро ще са заделени за схемата за плодове и зеленчуци,и 105 млн. евро за схемата за мляко и млечни продукти.

През последната учебна година (2018/2019) тази схема на ЕС гарантира, че над 20 милиона деца в целия ЕС получават мляко, плодове и зеленчуци в училище, допълнени от образователни мерки за селското стопанство и балансирано хранене.

Тази година прилагането на настоящата училищна схема (за учебната 2019/2020 г.) се влияе от закриването на училищата в целия ЕС поради настоящата пандемия на коронавирус. ЕС признава това като форсмажорни обстоятелства, и затова страните членки ще могат да възстановят на производителите и доставчиците направените разходи по схемите за плодове, зеленчуци и млечни продукти, които трябваше да се доставят в училищата. Продуктите могат да бъдат дарявани на болници, благотворителни организации и банки с храни или други подобни, за да достигнат до нуждаещите се.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates