Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Арестуваха служителка на БАБХ

Служители на Районното управление в Тутракан задържаха 53-годишна жена – главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните, за получен подкуп.

Арестът е предшестван от продължила близо шест месеца предварителна оперативна работа по сигнал на териториалното поделение на ДАНС в Силистра. В разследването, при което са използвани специални разузнавателни средства, са участвали и служители на Областната дирекция на МВР в дунавския град.

Вчера в служебния й кабинет в Тутракан инспекторката е била задържана, след като поискала и приела парични суми от двама собственици на търговски обекти - престъпление по чл.301, ал.1 от НК. В нейно притежание е установена сума в общ размер на 1110 лева, а при последващо претърсване в дома й са иззети 1443 лева.

В качеството си на длъжностно лице тя приела подкупите, за да издаде документи, необходими за извършване на търговска дейност.

Задържана е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Под ръководството на Окръжната прокуратура активните действия по разследването продължават.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates