Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Горски инспектори от РДГ Шумен заловиха трима системни нарушители в землището на с. Обител, община Омуртаг

Задържан е микробусът с незаконната дървесина и бензиномоторният трион. 

Трима нарушители на Закона за горите са задържани през вчерашния ден при проверка на горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Шумен. Нарушението е констатирано в момент на транспортиране на дървесина от землището на с. Обител, община Омуртаг. При извършената проверка на товарния автомобил, проверяващите констатират, че натоварената в него дървесина не е маркирана и е без превозен билет.

Със съдействието на РУ Омуртаг е установена самоличността на тримата нарушители. Задържани са микробусът, дървата и бензиномоторният трион. Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура.

Това е вторият случай за последните 10 дни, в който служители на Регионалната дирекция по горите - Шумен установяват нарушители на Закона за горите на територията на община Омуртаг. Припомняме, че преди дни петима нарушители бяха заловени в общинско сечище в землището на с. Презвитер Козма. Заради констатираните груби нарушения при извеждането на сечта със заповед на директора на РДГ Шумен са обезсилени три позволителни за сеч в три съседни насаждения.

Работата по случая продължава.  

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates