Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Направи си маска за коса у дома

Маските за коса са задължителни, особено при по-дълги коси. Понякога обаче са доста скъпи и не съвсем безвредни. Не ни остава друго, освен да си направим маска сами.

Това определено не е толкова сложно и дори е приятно. А и има едно наистина огромно преимущество – ще бъдем сигурни, че в маската ни не се съдържат вредни за здравето и околната среда вещества. Най-вероятно имате повечето от необходимите съставки у дома. Ако нещо все пак липсва, то няма да е толкова скъпо и трудно за откриване на пазара.

Няколко лесни за изпълнение идеи:

1.Кокосова наслада

Нужно Ви е само кокосово масло. Намажете обилно ръцете си с него и масажирайте косата си. Увийте я в хавлия и останете така 30-на минути, след което измийте с шампоан.

2.Яйчна маска

Разбийте две цели яйца с 2 лъжички вода. Разтрийте ги в косата си и оставете 10-15 минути преди да измиете с шампоан.

3.Бананова маска

Намачкайте един банан и го смесете с 1 разбъркано яйце, малко мед, прясно мляко и зехтин. Разбъркайте добре и намажете косата си. Измийте след 10-15 минути.

4.Кисело мляко за здрава коса

Отделете белтъка на едно яйце и го разбийте докато не стане на пяна. Добавете малко кисело мляко и втрийте в косата си. Измийте след 15-20 минути.

5.Зехтин за блясък

Смесете малко зехтин с 2 цели яйца. Втрийте в косата си и я покрийте с шапка за баня. Измийте след 20-на минути.

6. Мед и мляко

Смесете 1 лъжичка мед с половин чаша прясно мляко. Нанесете върху косата си и оставете да подейства около 15 минути. След това изплакнете с шампоан.

Вероятно, докато приготвяте някоя от тези лесни маски, въображението ще се събуди и ще Ви хрумнат още много интересни и полезни идеи.


Източник: http:/www.ecomedia.bg/

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates