Прасенца с големина на чаша са истински хит във Великобритания.
Новите домашни любимци - миниатюрни прасенца Екземплярът на прасета джуджета струват около 700 паунда, а при раждането те са големи колкото чаша за чай и с тегло близо 250 грама.

 

Когато пораснат вече са големи между 35 и 40 см и тежат 18 кг.

“Микро прасетата станаха неочакван хит, защото са много сладки домашни любимци и нямат претенции за поддръжката им. Интересното е, че са изненадващо чисти”, казва собственичката на фермата и магазина за домашни любимци 42-годишната Джейн Крофт.

“Не трябва да ги водите на дълги разходки , много рядко имат здравословни проблеми. Живеят около 18 г.” уточнява още тя. Според нея прасетата са на четвърто място по интелигентност, след човека, маймуната и делфина.

“Освен това са идеални за хората, които имат алергия, защото имат почти еднаква кожа като нашата и нямат косми”, подчертава Джейн. Магазинът на Крофт всеки ден получава по 40 обаждания на заинтересовани купувачи.

Таблоидите в Кралството пишат, че едно такова прасенце си е купил и известният от Хари Потър актьор Рупърт Гринт, който в поредицата играе ролята на Рона./БГНЕС/