Плешив пингвин на име Ралф е получил направен специално за него водолазен костюм, пише в. “Дейли мейл”. Ралф обитава парка “Пингвински свят” близо до Уинчестър, Великобритания.

За разлика от останалите пингвини в колонията, при които старите пера падат постепенно, 9-годишният Ралф е оплешивял за един ден. Заради опасността от слънчево изгаряне птицата е трябвало да остане затворена три седмици, докато й пораснат нови пера.

 

За да не нарушават всекидневния й ритъм на живот обаче гледачите решили, че трябва да направят нещо за Ралф. Първоначалната им идея била да го намажат със слънцезащитен крем, но се отказали от нея , защото мазилото можело да се отмие във водата.

Тогава на Дейвид Уайт, заместник-управител на парка, му хрумнало да направят водолазен костюм на Ралф. Специалният тоалет бил изрязан от крачола на истински водолазен костюм. “Ралф се чувства толкова добре с него, че се чудим дали да не му сложим маска и шнорхел”, шегува се Уайт.

Хелън Джефрис, която се грижи за пингвина, допълва: “Той се чувства много добре с водолазния костюм и тази промяна по никакъв начин не нарушава всекидневните му занимания. Другите пингвини отначало бяха силно заинтригувани от новата придобивка на Ралф и постоянно го проверяваха. Когато разбраха обаче, че под костюма се крие старият им познайник, престанаха да се впечатляват”. БТА