Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Огромна костенурка бе върната у дома

Гигантската костенурка Зевс бе върната на собственицата й 11 дни след като е била открадната от “резерват” в Корнуол, съобщава “Дейли мейл”, цитиран от БТА.

Изглежда, че 45-килограмовата костенурка е била транспортирана на разстояние 480 километра от крадците. Три дни по-късно тя била изложена в магазин за домашни любимци и купена за 1250 британски лири от Карън Тод. В магазина костенурката била представена под името Великолепния Джордж.

 

Карън обожавала новия си домашен любимец, който една седмица се разхождал из градината й в Ситингборн, графство Кент, където се сприятелил с други две костенурки. Свекърът й обаче прочел статия във в. “Дейли мейл”, в която се казва, че жена на име Джой Блур имала 32 костенурки, включително много голяма костенурка, кръстена Зевс, която била открадната.

Карън не се поколебала - тя се свързала по телефона с Блур и с полицията. Оказало се, че нейният любимец Великолепния Джордж всъщност е Зевс.

Когато влязох в магазина, се влюбих от пръв поглед в костенурката, разказа 40-годишната Карън. Тя искаше да се разхожда около магазина. След като разговарях със съпруга си, реших да я купя, макар че струваше доста пари. Не съм се привързвала толкова много към животно през целия си живот - Великолепния Джордж бе наистина нещо специално за мен. Когато обаче прочетох статията, разбрах, че животното вероятно е от “резервата” и се обадих на Джой. Костенурката трябваше да бъде върната, след като е била открадната. Бях съсипана, когато я видях да напуска градината ми, допълни Карън.

В случая всичко се свежда до статия във вестник и до честна жена, която сега обаче е с разбито сърце, обобщава в. “Дейли мейл”. БТА


Източник: http://zoosviat.com/

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates