Овощарство - отглеждане на овощни дървета и храсти.

 

През последните дни в страната в резултат на падналите тежки и обилни снегове при овощните дръвчета се получи отцепване или разцепване на клони.

Ако не се вземат

навременни мерки на местата на разцепване може да се получи повреда от навлизането през раната на различни причинители на болести.

При разцепени две дебели клонки може да се направи закрепване, при което те напълно или частично да се срастнат и да продължат да дават плод и да радват стопаните си.

Един от надеждните начини на скрепване на клони е с помоща на две дъсчици. Наранените места предварително се зачистват с остър овощарски нож. След това двете клонки се приближават и обвързват добре с дебела връзка. От двете страни на клоните се постават дъсчици, за да не се наранява допълнително кората на дървото.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));