Мероприятия в овощната градина. До засаждането поддържайте влага около корените.  Когато се наложи да вземете дръвчетата за засаждане по-рано от деня на самото садене, вземете мерки срещу изсъхване на

корените. За да се запазят до момента на засаждане свежи, трябва още при пренасянето да са правилно опаковани. В къщи напръскайте корените с вода, опаковайте с влажна материя, поставете в найлон и завържете добре. Така опаковани, фиданките могат да се съхранят на хладно място до 3-5 дни без да има проблем за растението.

Ако купите късно дръвчетата и няма подходящо време за садене, не рискувайте, а ги оставете за засаждане през пролетта. До тогава закопайте фиданките полегнали в траншеи, като покриете с почва и част от стеблото.

Траншеята трябва да е с дълбочина около 50 см, ориентирана запад-изток, с наклон на короната на юг. Корените се засипват и притъпкват, след което се поливат. Отново се засипва почва до образуване на влажен хълм с височина 20-30 см. Напролет фиданките се засаждат на постоянно място колкото може по-рано , когато са още в покой - преди разпукване на пъпките. Подходящото време настъпва обикновено в края на март-април.