Мероприятия в овощната градина. Касисът встъпва бързо в плододаване.  Кореновата система на касиса е силно разклонена, като основната и част е разположена на 10-50 см дълбочина. Тази особеност е важна и трябва да се

има предвид при торенето на растенията.

ПЛОДОДАВАТ МЛАДИТЕ КЛОНКИ

От младите стъбла – до 4-6 годишна възраст се получават най-много и най-качествени добиви.От приземната или от подземната част на стъблата всяка година израстват нови леторасти. Техният брой и размер зависи от грижите полагани за тях и от резитбата. Те се използват за заместване на по-старите и със отслабнал растеж стъбла.

ЦВЕТЪТ НА СТЕБЛАТА Е ИНДИКАТОР ЗА РЕЗИТБАТА

Възрастта на стъблата се определя по цвета на кората и растежните прояви. Най-младите стъбла са сиво-бели, а със застаряването си стават сиво-кафяви до кафяво-черни. За редовно плододаване , качество и количество на плодовете, както и за дълголетието на растенията, основна роля има резитбата на касиса.

На втората година след засаждането касисът започва да плододава и при правилно отглеждане продължава до 15 – 20 години. Средният добив от декар е от 500 до 800 кг. Сортовете на касиса са самоопрашващи, но по–добри резултати се получават, когато се засаждат съвместно няколко сорта.Около 60 – 70 дни след цъфтежа започва узряването на плодовете, което в повечето случаи е към края на юни до средата на юли.