Растително защитни мероприятия в овощната градина.Ябълковите плодове действат подмладяващо. Откритие на британски учени от Института за изследвания на храните в град Норич доказва, че ябълките имат и подмладяващо

свойство.

Според тях, консумацията на ябълки не само очиства тялото, но и удължава живота.

ОТКРИТИЯТ ЕЛЕМЕНТ СЕ НАРИЧА ЕПИКАТЕХИН ПОЛИФЕНОЛ

ткритият елемент се нарича епикатехин полифенол. Ползите от полифенолите са познати отдавна. Полифенолите формират стабилни химически съединения с протеините. „Дъбилният ефект” , произведен от полифенолите, отдавна се използва във фармацевтиката. Основните предимства на дъбилните вещества са, че очистват организма при отравянето с алкалоиди и извеждат тежките метали от тялото.

Ябълковият епикатехин полифенол действа на сърдечно съдовата система, подобрява кръвообращението, поддържа еластичността на кръвоносните съдове. Дори и в източната медицина ябълките се разглеждат като средство за лечение на болести на сърцето и мозъка. С ябълки се лекуват склероза и хипертония.

Британските учени успяха да докажат, че ябълковият сок подмладява тялото средно със 17 години, със 17% повишава еластичността и втвърдяването на съдовете и намалява риска от сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт.