Как да отгледаме вкусни и полезни за здравето плодове?

Място на засаждане на нови дръвчета и храсти

За нуждите на четиричленно семейство се смята, че в градината трябва да се отглеждат приблизително: ябълки - 8 бр, круши - 3 бр.,

вишни, сливи - 3 бр., ягодоплодни храсти - 200 бр, ягоди- 40 кв.м.

. На всяка една култура е нeобходимо да се отдели определено място.

. Комбинираното разполагане на зеленчуци, ягоди, ягодоплодни храсти и др. сред младите дръвчета от ябълки и круши например е до определено време. Дърветата израстват и междуредовите култури остават в сянка, а от там се намалява техния добив.

. Препоръчително е да имате по-голям подбор от сортове - от много ранни до късни.

. Ако има засадени ягоди в градината знайте, че те плододават добре най-много до 2-3 години. Важно е да знаете, че е добре да засадите на мястото на ягодите зеленчуци, а на мястото на зеленчуците - ягоди.

. Малините е добре да се отглеждат на едно място до 6 години. Добре е да се подготвят дотогава 2-3 годишни храсти, които да се засадат на тяхно място.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));