Как да отгледаме вкусни и полезни за здравето плодове?

Овошките в малкия двор

Дори и ако разполагате със съвсем малка градинска площ, винаги ще се намери местенце за няколко овошки. В повечето случаи, при малки овощни градини дръвчетата

служат и за оформяне на пейзажа. Като цяло овошките растат доста бързо и ако се грижим добре за тях, могат да изглеждат подредени и да допълват картината.

Ябълките са лесни за отглеждане

Когато ги отглеждаме на малко пространство, те трябва да са на разстояние 1,2-1,8 м една от друга. Но за сметка на това по-малки дръвчета като череша, слива, кайсия и праскова могат да се посадят между ябълките като един вид филтър.

Ябълковото дърво е най-желаното дръвче за декоративно градинарство. Може да се посади назад или отстрани на поляната, или дори в центъра, ако е подрязана така, че стъблото да израства достатъчно високо, за да оставя достатъчно място отдолу. Обикновено ябълките трябва да се изрязват така че стъблото да се разклонява на 1,2 м до 1,8 м над земята, за да могат клоните да са ниски.

Други дръвчета

Крушата, прасковата, сливата, кайсията и черешата също могат да бъдат отглеждани в повечето домашни градини. Тяхната роля при оформянето на пейзажа е предимно като фон в дъното на ливадата или на зеленчуковата градина. При ограничени пространства, могат да бъдат засадени и дървета-джуджета от различен вид.