Мероприятия в зеленчуковата градина.Как и при кои култури се подхранва с коприва.

С приготвен от коприва

биотор може да подхранвате почти всички растения с изключение на бобови, лук и чесън. Всеки корен домат се полива с 1 литър от приготвения биотор от коприва, като тази доза е за възрастно растение, а за наскоро засадени домати са достатъчни 0,5 л.

За бързо узряване на доматите листата могат да се пръскат месечно с биотор от коприва. Благодарение на него доматитестават по-едри и рядко боледуват.

Листата на копривата са полезни за доматите и като мулч. Той задържа влагата в почвата и предотвратява нападението от охлюви по растенията.

Подхранване на краставици с коприва

Използването на настойка от коприва помага да се увеличи броят на завръзите при краставиците. Тази култура се подхранва по същия начин както и доматите. При подхранването с настойка от копривата се препоръчва да се добавя и растението черен оман, което съдържа много калий и фосфор – елементи от които краставиците се нуждаят.

Други зеленчуци също могат да се подхранват със зелен тор. Използвайте коприва и вашите растения ще отговорят на грижите с богата реколта.

Как се подхранват ягоди с коприва

Ягодите също обичат зеленото торене с коприва. Особено полезно за ягодите е подхранването на коприва и мая за хляб. Калият, който се съдържа в сместа, увеличава сладостта на плодовете, азота и дрождите подхранват растенията и им помагат да формират здрави издънки.